Romania

Când începe „Litoralul pentru toți”/Prețuri cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon

Asculta informatia

Nu ați ajuns încă la mare, în această vară, dar v-ați dori sa mergeți pe litoralul autohton, chiar și pentru câteva zile, cât să vă plimbați pe malul Mării Negre și să urmăriți apusul de soare? O opțiune ar fi „Litoralul pentru toți”, program al cărui start se va da în mai puțin de două săptămâni. Mai ales că, din câte anunță oficialii Federației Patronatelor din Turismul Românesc, prețurile ar urma să scadă semnificativ față de vârful sezonului estival.

Concret, s-a aflat oficial că stă să înceapă a 41-a ediție a programului social „Litoralul pentru toți”. Mai exact, programul începe în acest an pe data de 28 august și durează până la finalul sezonului.

În această perioadă, turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile autohtone de la Marea Neagră, „la tarife ce pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, prețurile fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon, arată datele Federației Patronatelor din Turismul Românesc”, potrivit unui comunicat de presă al FPTR.

Câte hoteluri s-au înscris până la acest moment

Până în prezent și-au anunțat participarea 27 hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc – cele mai multe, 9 la număr, în Eforie Nord, cinci în Mamaia și 4 în stațiunea Neptun -din câte figurează în tabelul postat pe site-ul FPTR – VEZI AICI. Însă până la data la care se va da startul programului, FPTR estimează că se vor înscrie aproximativ 100 de hoteluri, ce vor pune la dispoziția turiștilor un număr de circa 10.000 de locuri de cazare pe noapte.

Citește și:  Emil Boc: Cluj-Napoca nu va intra în carantină atâta timp cât mai sunt măsuri care pot fi luate

Dragoș Răducan: Prețurile sunt accesibile

Șeful FPTR, Dragoș Răducan, spune că „Litoralul pentru Toți” este un program așteptat de români, și vine cu vești optimiste inclusiv despre vreme, nu doar despre prețuri, pe care le cataloghează drept „accesibile”.

În ciuda scurtării vacanței de vară a elevilor și a campaniei fără precedent de denigrare a litoralului românesc, “Litoralul pentru Toți” este un program așteptat și dorit atât de românii care s-au bucurat deja de o vacanță în plin sezon, cât și de cei care vor să profite de tarifele foarte bune pentru a merge într-un sejur pe litoral.

Este singurul program social care oferă posibilitatea tuturor să se relaxeze câteva zile la plajă și îi îndemn pe turiști să rezerve în această perioadă pentru că prețurile sunt accesibile, cu mult mai mici decât în destinațiile concurente, iar vremea se anunță a fi însorită și călduroasă toată luna septembrie”, susține Dragoș Răducan, președintele FPTR, conform comunicatului de presă.

Sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță

Pe lângă faptul că anunță că prețurile prin programul „Litoralul pentru Toți” vor fi cu până la 75% mai mici față de cele din vârf de sezon, iar rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât și prin intermediul agențiilor de turism, reprezentanții FPTR menționează că sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.

„Pentru o noapte de cazare fără mic dejun tarifele încep de la 35 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopți de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive tarifele încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 2 nopți de cazare”, se mai precizează în comunicat.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 77

Close