Austria

Cancelarul Austriei a demisionat ca urmare a acuzaţiilor de corupţie.

Asculta informatia

Cancelarul Austriei a demisionat ca urmare a acuzaţiilor de corupţie. Este criză politică în Austria, după plecarea lui Sebastian Kurz. Ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, ar putea prelua postul, scrie Mediafax.

Sebastian Kurz a demisionat din funcţia de cancelar al Republicii Federale Austria, în urma acuzaţiilor de corupţie. El va rămâne în consiliul naţional al OeVP, Partidul Popular al Austriei și ar intenționa să preia conducerea acestuia în Parlament. Sebastian Kurz l-a propus ca succesor pe actualul ministru de externe, Alexander Schallenberg (OeVP), care ar trebui să preia temporar cancelaria. Sebastian Kurz a explicat că se retrage pentru „stabilitatea” ţării, respingând în acelaşi timp „acuzaţiile false”.

Miniştrii din Partidul Popular din Austria (ÖVP, conservator) au anunţat joi că vor demisiona în cazul în care cancelarul Sebastian Kurz va fi destituit, după ce acesta din urmă a fost plasat sub investigaţie sub bănuiala de dare de mită, transmite Reuters.

”Va exista o participare a ÖVP la acest guvern numai dacă Sebastian Kurz se află la conducerea sa”, au afirmat miniştrii ÖVP într-o declaraţie, conform Agerpres.

Anterior, Verzii, partenerii conservatorilor la guvernare, au pus sub semnul întrebării capacitatea cancelarului Sebastian Kurz de a mai rămâne în funcţie şi au anunţat că au invitat alte partide parlamentare la consultări pentru a discuta paşii următori.

Principalele trei partide de opoziţie i-au cerut lui Kurz să demisioneze în lumina anchetei procurorilor, deşi nu toate doresc alegeri anticipate.

Citește și:  AUSTRIA: „Islamul politic va fi infracţiune”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close