Cancelarul austriac în centrul unei polemici după participarea fără mască la o reuniune, cu o săptămână înainte fi testat pozitiv – Europa News
Austria

Cancelarul austriac în centrul unei polemici după participarea fără mască la o reuniune, cu o săptămână înainte fi testat pozitiv

Cancelarul austriac Karl Nehammer este în centrul unei polemici, după ce sâmbătă a fost publicată o fotografie în care apare la o cabană, alături de opt prieteni, cu o săptămână înainte de a fi testat pozitiv cu Covid-19, scrie news.ro . 

În fotografie, Nehammer şi colegii săi de schi nu poartă mască. Poza a fost făcută la 29 decembrie, într-o cabană de pe domeniul Katschberg şi postată pe reţelele de socializare.

Un purtător de cuvânt al guvernului, precum şi însuşi cancelarul au negat ferm orice legătură între contaminarea acestuia din urmă şi vacanţa sa la schi. Participanţii au fost, potrivit acestora, toţi vaccinaţi şi testaţi negativ.

Nehammer a adăugat la postul de radio ORF că infecţia a apărut săptămâna trecută, după ce miercuri a fost tot negativ.

Contaminarea lui ar fi fost detectată vineri, după cea a unuia dintre membrii serviciului său de securitate. În ciuda justificărilor sale, cancelarul se confruntă cu numeroase critici, iar asta în timp ce Austria se pregăteşte să introducă vaccinarea obligatorie la 1 februarie.

Nehammer este vaccinat cu schema completă, dar şi cu doza booster.

Citește și:  Austria continuă relaxarea restricţiilor şi speră că în vară va reveni la normalitate
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close