Canada

CANADA: Premierul din Alberta PUNE CAPĂT certificatului de vaccinare

Asculta informatia

Premierul din provincia canadiană Alberta, Jason Kenney, a anunțat marți încetarea sistemului de pașapoarte pentru vaccinul Covid din provincia sa.

Dovada vaccinului pentru a intra în baruri, restaurante și locuri de divertisment va lua astfel sfârşit, transmite The Gateway Pundit.

Obligativitatea măștii pentru copii și școli se încheie pe 14 februarie, a anunțat premierul.

„Este clar că am depășit vârful infecțiilor noastre actuale în urmă cu aproximativ trei săptămâni și acum vedem rezultatul, deoarece internările la spitale legate de COVID sunt în scădere”, a spus Kenney într-o conferință de presă.

„A fost întotdeauna abordarea guvernului de a menține măsurile de sănătate publică în vigoare doar atâta timp cât acestea sunt absolut necesare pentru a proteja sănătatea publică și sistemul nostru de îngrijire a sănătății pe tot parcursul pandemiei.”

CBS informează:

Începând cu miezul nopții de marți, cetăţenii din Alberta nu vor mai avea nevoie să-și arate codul QR pentru a lua masa în restaurante sau pentru a sta la locurile de divertisment.

Premierul Jason Kenney a anunțat marți planul în trei pași pentru a relaxa măsurile de sănătate publică din provincie. Așa cum promisese anterior, programul de scutire a restricțiilor – versiunea Alberta a pașaportului pentru vaccin – a fost primul la care s-a renunţat.

La miezul nopții, limitele de capacitate vor fi eliminate pentru locurile mai mici, inclusiv bibliotecile și lăcașurile de cult cu o capacitate mai mică de 500. Consumul de alimente și băuturi va fi permis în locurile unde publicul este așezat.

Unitățile cu o capacitate de 500 până la 1.000 de persoane vor continua să fie limitate la 500, în timp ce facilitățile cu o capacitate de peste 1.000 de persoane vor fi limitate la 50%.

Pasul 2 intră în vigoare la 1 martie, dacă numărul de spitalizări continuă să scadă. Aceste modificări includ:

  • Orice cerințe rămase ale școlii provinciale (inclusiv gruparea) vor fi eliminate.
  • Screening-ul înaintea activităților pentru tineret nu va mai fi necesară.
  • Limitele de capacitate vor fi ridicate pentru toate locațiile.
  • Limitele adunărilor sociale vor fi eliminate.
  • Mandatul provincial pentru mască va fi eliminat.
  • Munca obligatorie de acasă a fost eliminată.

Momentul pasului 3 va fi determinat de ratele de spitalizare, a spus Kenney. În această fază, măsurile specifice COVID în îngrijirea continuă vor fi eliminate și izolarea obligatorie va deveni doar o recomandare.

Blocanții de frontieră din Coutts nu au fost mulțumiți de anunțul premierului Jason Kenney și au cerut să ridice definitiv toate restricțiile.

Citește și:  Justin Trudeau critică protestul „plin de ură“ al camionagiilor, dar dă exemplu bun manifestațiile Black Lives Matter

Alberta este cea mai nouă provincie canadiană care a ridicat restricțiile Covid.

Săptămâna trecută, Saskatchewan a anunțat că își va pune capăt sistemului de pașapoarte pentru vaccinuri luni, 14 februarie.

Mandatul de mască obligatorie al provinciei va fi, de asemenea, ridicat la sfârșitul lunii februarie.

„Vrem ca lucrurile să fie cât se poate de normale”, a declarat premierul din Saskatchewan, Scott Moe.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 31

Close