Canada: dreptul la libertatea la exprimare este în pericol – Europa News
Canada

Canada: dreptul la libertatea la exprimare este în pericol

În Canada, Liderii de biserici și părinții copiilor transgender sunt îngrijorați în privința unei noi legi care interzice așa-numita terapie de conversie.

Ambele grupuri susțin că legea face mai mult decât să declare ca fiind ilegală terapia coercitivă și să restricționeze posibilitatea de a recomanda sau a primi îngrijire sau consiliere medicală. Grupul de părinți The Canadian Gender Report spune că legea va împiedica posibilitatea profesioniștilor de a sugera tratamente pentru copiii transgender. Ei avertizează, citez:

”Este posibil ca pedeapsa cu închisoare să restricționeze opțiunile pentru îngrijire la care ar putea avea acces tinerii canadieni și părinții lor”. Free to Care, un grup care susține toate persoanele atrase de LGBTQ, spune că legea va limita opțiunile.

Jose Ruba, Free to Care: Am ales celibatul în ciuda faptului că sunt atras de oameni de același sex. În trecut am ales consilierea creștină. Această lege mă va împiedica să am acces la consiliere și îi va împiedica pe creștini să îmi ofere acea consiliere.

Citește și:  Ungaria a aprobat întrebările pentru referendumul privind legea anti-LGBT
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close