Europa

Campania de vaccinare anti-Covid-19 va fi lansată în aceeaşi zi în toate ţările din UE (anturajul lui Macron)

Campania de vaccinare contra Covid-19 va fi lansată în aceeaşi zi în toate ţările europene, potrivit unor surse din anturajul preşedintelui francez Emmanuel Macron, conform AFP, si news.ro.

Data nu a fost încă fixată, potrivit acestor surse. „Am spus că la nivel european va începe în acelaşi moment. De aici şi interesul de a fi la comun”, a precizat un consilier.

Emmanuel Macron a anunţat acest proiect de campanie de vaccinare tuturor grupurilor politice din Adunarea Naţională.

El le-a explicat că „toate ţările europene îşi vor lansa campania de vaccinare în aceeaşi zi la sfârşitul anului”, a rezumat în faţa presei şeful deputaţilor din grupul republicanilor, Damien Abad.

Întrebat de AFP, preşedintele grupului socialiştilor Valérie Rabault a confirmat că şeful statului a anunţat o campanie de vaccinare care va începe în aceeaşi zi „în toate ţările europene”.

La insistenţa Germaniei, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat marţi că s-ar exprima în sfârşit pe 21 decembrie – cu o săptămână mai devreme – cu privire la vaccinul Pfizer/ BioNTech, deschizând calea unui posibil debut al vaccinărilor înainte de finalul anului.

Citește și:  Israelul raportează legătura dintre a doua doza Pfizer și probleme cu inima la bărbații sub 30 de ani
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close