Africa

Burkina Faso: Atac asupra unui sat din nord -100 de civili au fost uciși

Atacatori înarmaţi au ucis circa 100 de civili într-un atac care a avut loc în timpul nopţii asupra unui sat din nordul Burkina Faso, a anunţat sâmbătă guvernul, transmite Reuters, potrivit agerpres

Atacatorii au lovit în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, ucigând locuitori ai satului Solhan, din provincia Yagha, care se învecinează cu Nigerul, şi au incendiat locuinţe şi piaţa din localitate, a transmis guvernul într-un comunicat de presă.

Executivul de la Ouagadougou i-a descris pe atacatori drept terorişti, însă nicio grupare nu şi-a asumat responsabilitatea.

Atacuri comise de jihadişti care au legături cu grupările teroriste Al Qaida şi Stat Islamic din regiunea Sahel, în Africa de Vest, s-au înmulţit semnificativ de la începerea anului, îndeosebi în Burkina Faso, Mali şi Niger, civilii având cel mai mult de suferit.

Guvernul a decretat 72 de ore de doliu naţional.

Violenţele din Burkina Faso au dus la strămutarea a peste 1,14 milioane de oameni în numai doi ani, iar în ţară şi-au găsit adăpost circa 20.000 de refugiaţi din ţara vecină Mali, care fug din calea atacurilor jihadiste.

Citește și:  FRANTA: Un adolescent a fost împuşcat mortal în Marsilia şi alţi doi au fost răniţi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close