BulgariaEuropa

Bulgarii cer pentru a 15-a zi consecutiv DEMISIA guvernului Borisov

Asculta informatia

Demonstraţiile de la Sofia au continuat joi pentru a 15-a zi consecutiv: protestatarii cer demisia guvernului condus de premierul Boiko Borisov şi a procurorului general Ivan Gheşev, relatează agerpres.

Manifestanţii au început să se adune în faţa sediului preşedinţiei bulgare de la ora 5 după-amiază, convinşi că remanierea guvernamentală propusă nu este satisfăcătoare şi că este necesară demisia întregului cabinet.

Ceva mai târziu, seara, preşedintele Rumen Radev s-a alăturat protestatarilor şi a declarat că, deşi aceştia vor demisia guvernului şi a procurorul general, „deţinătorii puterii rămân surzi la vocea poporului şi discută despre remedierea cabinetului”. Bulgarii nu au fost niciodată mai uniţi în hotărârea de a recuceri statul din mâinile mafiei, a susţinut el. Şeful statului a apreciat că protestele sunt începutul sfârşitului unui model greşit, care a ţinut Bulgaria în cea mai rea situaţie din Europa, iar demisiile solicitate sunt un prim pas obligatoriu către alegeri libere şi destructurarea modelului respectiv.

Citește și:  Ucraina amenință că se va dota cu arme nucleare dacă nu intră în NATO
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =

Close