BulgariaRomania

Bulgaria si Romania își modernizează Forțele Speciale

Asculta informatia

Bulgaria a semnat un contract pentru achiziționarea de blindate de luptă pentru Forțele Speciale,potrivit defenseromania.ro

Acest lucru s-a întâmplat recent și cu România. DefenseRomania anunța în urmă cu o lună că Executivul țării noastre a aprobat achiziția de către MApN a unor vehicule blindate americane de tip Oshkosh JLTV pentru Forțele de Operații Speciale.

Potrivit estimărilor valoarea vehiculelor de luptă blindate necesare a fi achiziţionate este de 227,77 de milioane lei cu TVA (adică aproximativ 47 de milioane de euro), astfel achiziţia intră sub incidenţa prevederilor art. 42 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Un vehicul blindat Oshkosh JLTV costă între 230-270.000 de dolari și poate ajunge la 433.539 de dolari, cu tot cu echipamentul militar care include și rachete ghidate anti-tanc. Ceea ce înseamnă că Ministerul Apărării va achiziționa în jur de 120-130 de blindate.

Bulgaria achiziționează și ea blindate pentru Forțele Speciale, dar contractul a fost atribuit unei companii naționale

Potrivit celor de la Bulgarian Military, Ministerul Apărării de la Sofia a semnat un acord pentru achiziționarea a 98 de blindate de luptă pentru Forțele Speciale.

Valoarea contractului se ridică la 50 de milioane de leva, adică aproximativ 25 de milioane de euro.

Blindatele vor fi furnizate de către compania bulgară din domeniul apărării Samel 90.

Potrivit sursei citate, durata contractului este de 3 ani iar blindatele bulgarilor vor avea o garanție de cinci ani. Compania aleasă va oferi, de asemenea, mentenanță și piese de schimb.

Directorul companiei și-a exprimat satisfacția față de decizia Ministerului Apărării.

Blindatele pe care Samel 90 le va produce vor fi construite sub licența companiei International Armoured Group, fondată în 1996 în Canada. În prezent, IAG dețin fabrici inclusiv în SUA, EAU, Turcia, Pakistan și Bulgaria.

Citește și:  Polițiștii se revoltă, după impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă: Refuz să cred că vânarea nemascaților va redeveni principala activitate a polițiștilor, spune președintele DECUS
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close