Bulgaria

Bulgaria NU va mai reveni la restricţii dure

Asculta informatia

Bulgaria nu intenţionează deocamdată să reimpună măsuri mai stricte împotriva răspândirii coronavirusului, în pofida unei creşteri a numărului de noi infectări în ultimele zile după o relaxare parţială la începutul lunii, transmite dpa, potrivit agerpres.

Bulgaria, ţară cu 6,9 milioane de locuitori, a raportat marţi 1.115 de cazuri noi de infectare, cu 283 mai multe decât în urmă cu o săptămână.

Ministrul sănătăţii, Kostadin Anghelov, a declarat că nu vor fi reintroduse măsuri dacă numărul de noi infectări la 100.000 de locuitori nu va depăşi 200 în interval de 14 zile. În prezent, această cifră este de 128.

Mall-urile, sălile de fitness şi şcolile de dans s-au redeschis la începutul lunii februarie, iar elevii de gimnaziu şi liceenii au revenit în clase, după elevii din ciclul primar la începutul lui ianuarie.

Cluburile de noapte, discotecile şi restaurantele vor rămâne închise până la 1 martie.

Ministrul Anghelov a spus că vaccinul de la AstraZeneca li se va administra şi persoanelor de peste 55 de ani, dar s-a declarat preocupat că acest vaccin ar putea să nu fie eficient în cazul vârstnicilor.

De la debutul campaniei de vaccinare la 27 decembrie, în Bulgaria fuseseră administrate până luni 58.880 de doze de vaccin anti-COVID-19, iar aproape 17.500 de persoane primiseră şi a doua doză.

Până în prezent, în Bulgaria au decedat 9.420 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Citește și:  Israel: Trei medicamente existente, eficiente împotriva Covid-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 80

Close