Belgia

Bruxelles va lansa o nouă „identitate digitală”

Asculta informatia

La sfârșitul acestui an, UE va testa un nou program de identitate digitală pentru cetățenii săi, cu o lansare planificată pentru septembrie 2023. Aceeași idee câștigă teren și în S.U.A.

Un videoclip animat al UE cu o introducere veselă explică viitorul program de identitate digitală al UE care va ușura viața cetățenilor, menținându-i în același timp mai siguri online. Președintele UE, Ursula von der Leyen, spune că identitățile digitale vor oferi cetățenilor control asupra modului în care sunt utilizate datele lor personale și vor ajuta la stoparea furturilor de identitate.

UE insistă că implementarea programului de identitate digitală se va face voluntar. Scepticii se întreabă cât timp va dura acest lucru, înainte de a deveni obligatoriu. Pașaportul COVID al UE trebuia să fie temporar. Acum, Bruxelles-ul vrea să-l prelungească cel puțin până în luna iunie a anului viitor.

Există politicieni la Washington care îl îndeamnă pe Joe Biden să stabilească identități digitale și pentru americani, ca o modalitate de a lupta împotriva furtului de identitate. Există și sprijin în congres: așa-numita „Lege pentru îmbunătățirea identității digitale”.

Citește și:  Organizatorul orgiei gay din Bruxelles afirmă că politicieni din 9 țări participă frecvent la petrecerile sale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close