EuropaUngaria

Bruxelles-ul va demara procedura împotriva Ungariei din cauza legii considerate homofobe

Asculta informatia

Scrisoarea de avertizare care conţine argumentele Comisiei Europene a fost redactată cu o viteză record.

NÉPSZAVA (Ungaria). Comisia Europeană va demara, probabil joi, procedura de infringement împotriva Ungariei din cauza unor modificări legislative care intezic promovarea în şcoli şi în mass-media a unor conţinuturi care înfăţişează persoane LGBTI +.

Potrivit informaţiilor ziarului britanic Financial Times, Comisia Europeană va atrage atenţia în scrisoarea sa adresată guvernului de la Budapesta asupra faptului că modificările legislative încalcă dreptul la libertatea de exprimare şi de informare, precum şi interzicerea discriminării.

Potrivit ziarului amintit, acţiunea Comisiei Europene critică faptul că autorităţile ungare l-au acuzat de practici comerciale neloiale pe vânzătorul unei cărți pentru copii LGBTI +.

„Demersul împotriva Ungariei are loc într-un moment tensionat, după ce premierul Viktor Orbán a primit reproşuri la summit-ul de luna trecută din cauza Legii anti-LGBTI +.

Pe lângă aceasta, întârzie şi aprobarea Planului de Redresare şi Rezilienţă a Ungariei, deoarece Comisia Europeană pledează pentru măsuri mai severe în ceea ce priveşte statul de drept”, scrie ziarul Financial Times.

Dacă joi va fi, într-adevăr, demarată procedura de infringement, care presupune sancţiuni, atunci se poate spune că Executivul de la Bruxelles acţionează cu o viteză record, în condiţiile în care demararea acţiunilor similare este precedată de regulă de dialoguri şi schimburi de scrisori între Comisia Europeană şi guvernul în cauză, care poate dura mai multe luni.

Ziarul amintit mai menţionează că Bruxelles-ul va demara o procedură de infringement şi împotriva Poloniei, din cauză că mai multe administraţii publice locale s-au declarat „curate de ideologia LGBT”. Demersul Comisiei Europene este legat de faptul că Varşovia nu a fost dispusă să răspundă pe deplin la îngrijorările sale.

Citește și:  Viktor Orban a fost reales preşedinte al Fidesz
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close