Belgia

Bruxelles: Proteste faţă de noile restricţii impuse de guvernul belgian

Asculta informatia

Sute de persoane au mărşăluit duminică în centrul Bruxelles pentru a protesta faţă de noile restricţii impuse de guvernul belgian pentru a combate cea mai recentă creştere a numărului de cazuri de Covid-19, scrie news.ro.  

Associated Press relatează că oamenii au protestat faţă de măsurile anunţate vineri.

Pentru a treia săptămână consecutiv, guvernul a înăsprit regulile impuse, după ce creşterea numărului de infecţii pune presiune pe serviciul medical, împiedicând oamenii cu alte afecţiuni să primească tratament.

Oamenii au strigat „libertate” şi au purtat pancarte pe care a stat scris „uniţi pentru libertatea noastră, drepturi şi copiii noştri”. Ei au mărşăluit până la sediul Uniunii Europene.

Vineri, prim-ministrul belgian Alexander De Croo a anunţat că grădiniţele şi şcolile primare vor fi închise pentru vacanţa de iarnă cu o săptămână mai devreme şi că acum copiii cu vârste mai mari de 6 ani trebuie să poarte mască. Sunt permise evenimentele organizate în interior la care participă doar 200 de persoane.

Anterior, guvernul a decis închiderea cluburilor de noapte şi a ordnat localurilor ca, timp de trei săptămâni, să se închidă la ora 23:00.

Des heurts à Bruxelles lors d'une manifestation contre les mesures anti -Covid

Citește și:  Călugăriţele din Belgia se apucă de fabricat bere
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close