Franta

Brigitte Macron, soția lui Emmanuel Macron ar fi propus reconstruirea catedralei turlei Notre-Dame sub forma unui FALUS ERECT cu testicule de aur

Asculta informatia

Fostul ministru al Culturii din Franța, Roselyne Bachelot, a publicat joi, 5 ianuarie, o carte în care revine la experiența sa în guvernul Macron. Cartea se numește „682” ca număr de zile petrecute în ultimul guvern responsabil de Cultură.

În special, ea revine la proiectul de reconstrucție a Notre-Dame-de-Paris după incendiul gigantic din aprilie 2019. Renovarea turlei catedralei a făcut obiectul mai multor propuneri, clasice, moderne sau originale.

Roselyne Bachelot susține ideea unei reconstrucții identice în prima ședință a Comisiei Naționale de Arhitectură și Patrimoniu. Palatul Élysée dorește, dimpotrivă, o reconstrucție mai îndrăzneață: „Când mă întorc, cabinetul este stresat: Elysée visează la un „gest arhitectural” și mă acuză că îmi fac doar capul”, informează jurnaliștii La Dépêche.

Câteva zile mai târziu, Roselyne Bachelot a luat prânzul cu Brigitte Macron, soția lui Emmanuel Macron. În acest fragment, relatat de jurnalistul politic RTL William Galibert, Roselyne Bachelot spune: „Nu regret această insubordonare când, după ce a luat prânzul câteva zile mai târziu cu Brigitte Macron, îmi va arăta un proiect care culminează cu un fel de falus erect, înconjurat la baza sa de bile de aur …”

Potrivit informațiilor din La Dépêche, Brigitte Macron ar fi transmis acest proiect arhitectural, care ajunsese la ea cu câteva zile mai devreme, ministrului Culturii de la acea vreme. Acest proiect ar fi constat, de fapt, într-o reproducere aproape identică a turlei Notre-Dame, toate ornamentate cu zeci de globuri, „inspirate de un rozariu”.

Jurnaliștii francezi nu au solicitat un punct de vedere și de la Brigitte Macron, pentru a afla dacă cele spuse în carte reprezintă un adevăr sau un fals grosolan.

Citește și:  Franţa organizeaza concerte de probă, pentru a testa răspândirea coronavirusului

Turla catedralei va fi reconstruită în cele din urmă identic.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 70

Close