ReligieTurcia

Boboteaza, sărbătorită în Turcia într-o ceremonie marcată de pandemia de coronavirus

Zeci de persoane s-au reunit miercuri pe malul Bosforului în Cornul de Aur din Istanbul pentru a sărbători Boboteaza ortodoxă, într-o ceremonie marcată de pandemia de coronavirus, potrivit agenţiei Anadolu, preluată de EFE, si agerpres

Slujba de Bobotează a avut loc în Biserica Sfântul Gheorghe din cartierul Fanar care este, totodată, catedrala centrală a Patriarhiei Ecumenice din Constatinopol.

Spre deosebire de alte ţări, guvernul turc nu a interzis ceremonia, care s-a desfăşurat prin limitarea numărului de persoane şi aplicând măsuri sanitare pentru a diminua contagierile cu noul coronavirus.

Totuşi, puţini credincioşi, majoritatea de origine greacă, au asistat la ceremonie mai ales din cauza dificultăţilor de a călători şi a restricţiilor impuse de pandemie.

În anii trecuţi, zeci de persoane veneau din Grecia la Istanbul pentru a asista la ceremonie, mai ales bărbaţi tineri care participau la ritualul scoaterii din apă a sfintei cruci.

De data aceasta, doar două persoane s-au aruncat în apele reci ale Bosforului pentru a scoate crucea, iar una dintre ele a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă autorităţile au anunţat că viaţa sa este în afara oricărui pericol.

Citește și:  Biserica Ortodoxă a Greciei se revoltă împotriva carantinei impuse de Bobotează
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close