Franta

Biserica protestanta UNITA a oficializat prima casatorie a două preotese de acelasi SEX

Biserica Protestantă Unită a Franței, o confesiune creată în 2012 după fuziunea bisericilor luterane și reformate, a sărbătorit prima cununie religioasă dintre două femei ordinate ca preot. Ambele femei au treizeci de ani. Cu două zile înainte de slujba religioasă de la biserică, se căsătoriseră legal printr-o ceremonie civilă.

Biserica Protestantă Unită a Franței unește două mari curente protestante din secolul al XVI-lea și este principalul grup protestant din Franța, cu aproximativ 250.000 de membri și peste 400 de preoți. În 2015 această confesiune franceză a votat pentru a permite binecuvântarea căsătoriilor între persoane de același sex în sinodul lor din acel an. Decizia a provocat o undă de șoc, atât în societate, dar mai ales în comunitatea protestantă mai largă.

Mulți au părăsit atunci confesiunea pentru a se alătura grupurilor de biserici care continuă să învețe înțelegerea creștină istorică a căsătoriei. Consiliul Național al Evanghelicilor din Franța a deplâns decizia, subliniind că 70% dintre credincioșii protestanți practicanți din Franța ce aparțin bisericilor baptiste, penticostale, Creștine după Evanghelie si altele, respectă o înțelegere biblică a căsătoriei.

Citește și:  Un singur guvern mondial, o singură monedă și o singură religie.Planul elitelor pentru o noua ordine mondiala
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close