ReligieRomania

Biserica Ortodoxă Română reafirmă CRIMA reprezentată de AVORT

Biserica Ortodoxă reafirmă sfințenia vieții și faptul că aceasta începe încă de la concepție, pruncul nenăscut fiind o persoană umană întreagă.

În aceste condiții, avortul reprezintă uciderea unei persoane. PS Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, delegatul Patriarhului României, a vorbit despre salvarea pruncilor cu ocazia inaugurării și sfințirii noului sediu al Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”, care oferă sprijin pentru femei în criză de sarcină și familii.

Delegatul patriarhului Daniel a explicat că fiecare persoană este unică și că „nu se pune problema în ce moment după zămislire apare sufletul și când apare persoana umană în înțelesul actual.”

„Am săvârșit slujba de binecuvântare a acestui spațiu într-o zi foarte semnificativă pentru noi, vinerea Izvorului Tămăduirii din Sfânta Săptămână Luminată a Învierii Domnului”, a subliniat după slujbă ierarhul. „Lucrarea aceasta este sfântă și mare”, a adăugat Preasfinția Sa, referindu-se la activitatea Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”, informează Basilica.

„Este sfântă, pentru că este în acord perfect cu învățătura Sfintei Evanghelii”, a explicat Preasfințitul Părinte Varlaam, și este mare „pentru că tinerii, copiii, nou-născuții sunt viitorul și speranța unei națiuni și a Bisericii, iar în vremurile acestea, când țara noastră se confruntă cu cea mai mare prăbușire demografică, salvarea fiecărui prunc este o lucrare măreață, o lucrare importantă”.

„Noi învățăm, potrivit Sfintei Scripturi, că existența persoanei umane începe odată cu concepția, cu zămislirea pruncului în pântecele mamei sale”, a continuat episcopul-vicar patriarhal.

„Arhanghelul Bunei Vestiri îi spune Fecioarei Maria (…) că în embrionul zămislit în pântecele Fecioarei Maria de la Duhul Sfânt stă întreaga Persoană și lucrare mântuitoare a Fiului lui Dumnezeu. Iată deci că nu se pune problema în ce moment după zămislire apare sufletul și când apare persoana umană în înțelesul actual”, a mai zis PS Varlaam Ploieșteanul.

Citește și:  Ziua Naţională a României, sărbătorită în 2020 fără public

Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” se ocupă cu ajutorarea femeilor însărcinate și a familiilor cu dificultăți de tot felul și poate fi contactat, pentru consiliere, la adresa Victoria Business Center, Tronson 5, Etajul 2, Calea Victoriei 155, București sau pe internet, aici.

Din păcate, România este între primele locuri din Europa la numărul de copii pierduți prin avort. Aceasta este una dintre cauzele pentru care țara noastră trece printr-o puternică criză demografică. Conform specialiștilor, România se va depopula în ritm accelerat în anii ce vin, dacă nu se vor lua măsuri de stimulare a nașterii de copii.

Anul 2021, anul în care s-au născut cei mai puțini copii în România din ultimul secol, a anunțat INS.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close