Franta

BISERICA franceză este revoltată: Lesbienele şi femeile necăsătorite au dreptul la inseminare artificială!

Parlamentul francez a adoptat marţi cu o largă majoritate actul normativ numit ”legea bioeticii”, care permite inseminarea artificială a femeilor lesbiene şi necăsătorite, în pofida protestelor Bisericii, relatează agenţiile DPA şi AFP, potrivit agerpres.

Până în prezent, inseminarea artificială era permisă în Franţa numai în cazul femeilor din cuplurile heterosexuale care nu puteau să nască.

După doi ani de dezbateri şi controverse, această lege concretizează o promisiune electorală făcută de preşedintele Emmanuel Macron în campania pentru alegerile din 2017.

Ministrul muncii, Elisabeth Borne, a salutat adoptarea legii care permite procrearea medicală asistată (PMA) şi pentru cuplurile lesbiene şi femeile necăsătorite, susţinând că sute de mii de femei vor beneficia de ea.

Iniţiativa a primit însă numeroase critici, inclusiv din partea Bisericii şi asociaţiilor catolice. Conferinţa episcopilor din Franţa (CEF) şi-a exprimat miercuri regretul şi ”o mare îngrijorare” pentru adoptarea unei asemenea legi, cerând fiecăruia ca de acum înainte să facă alegerile personale ”în deplină cunoştinţă faţă de consecinţele etice”.

Citește și:  Franța: Un membru al familiei regale saudite, vizat de plângeri pentru sclavie modernă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close