Stiri externe

Biserica Catolică Franceză va vinde clădiri pentru plata despăgubirilor

Asculta informatia

Biserica Catolică Franceză va vinde clădiri pentru a face față la plata despăgubirilor pentru victimele abuzurilor sexuale.

La o lună după ce s-a aflat că aproximativ 3.000 de preoți romano-catolici au abuzat sexual mii de copii din 1950 până recent, Conferința Episcopală Catolică Franceză a anunțat că va plăti compensații financiare victimelor.

Potrivit anchetei din Franța, în jur de 10.000 de copii au fost abuzați de preoți, iar alți aproximativ 114.000 de copii au fost victime ale membrilor laici în centrele de învățământ catolice.

Biserica a anunțat acum că va despăgubi victimele cu un fond creat special pentru această problemă și nu vor fi folosiți bani care provin din „donațiile credincioșilor”. Aceasta înseamnă că vor fi vândute „imobile și proprietăți ale eparhiilor”.

Catolicii francezi au cerut ajutor Vaticanului, cerându-i Papei să trimită pe cineva de încredere pentru a examina îndeaproape situația delicată.

Citește și:  Papa Francisc condamnă atitudinea woke a Bruxelles-ului: „Mă duc cu gândul la dictatura nazistă, la cea comunistă”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − = 27

Close