Stiri externe

Biserica catolică din Polonia face apel la populaţie să se vaccineze

Biserica catolică din Polonia a emis un apel către locuitorii ţării să se vaccineze împotriva COVID-19, transmite dpa, potrivit agerpres.  

‘Vaccinurile împotriva COVID sunt un instrument important pentru reducerea propagării infecţiei şi mulţi oameni văd în ele o speranţă pentru posibila revenire la o societate care funcţionează normal’, a declarat joi Stanislaw Gadecki, preşedintele Conferinţei Episcopilor din Polonia.

Biserica a sprijinit pe oricine a decis să se vaccineze, a spus Gadecki, care a subliniat totuşi că vaccinarea trebuie să rămână voluntară.

Campania de vaccinare în Polonia a intrat recent în impas, iar guvernul este îngrijorat de răspândirea variantei Delta în Europa.

Ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, a avertizat în legătură cu un posibil val patru de infectări începând din septembrie. El i-a mulţumit lui Gadecki pentru apelul său la vaccinare. ‘Aceasta este o voce de care avem foarte mare nevoie astăzi’, a afirmat ministrul.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, până joi au fost administrate 30,7 milioane de doze de vaccin, la o populaţie de aproape 38 milioane de locuitori, din care 37% au fost vaccinaţi complet.

Citește și:  ÎPS Teodosie, în replică lui Dan Barna: “Nu ne implicăm în campania de vaccinare. Nu este imunizare, este propagandă”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close