Bill Gates, ATAC subtil la Donald Trump. AVERTISMENT. “Pandemie mai LUNGĂ, mai NEDREAPTĂ” – Europa News
Stiri externe

Bill Gates, ATAC subtil la Donald Trump. AVERTISMENT. “Pandemie mai LUNGĂ, mai NEDREAPTĂ”

Bill Gates a transmis un avertisment dur în ceea ce privește viitoarele tratamente împotriva COVID-19.

Bill Gates a lansat un apel ca tratamentele şi viitorul vaccin împotriva COVID-19 să fie făcute disponibile ţărilor şi oamenilor care au cea mai mare nevoie de ele, nu celor care ”oferă mai mult”, făcât astfel referire la SUA și la Donald Trump, care a achitat deja 90% din producția de tratament.

Dacă vom lăsa pur şi simplu tratamentele şi vaccinurile să meargă la cel care licitează cel mai mult şi nu la oamenii şi în locurile care au cea mai mare nevoie, vom avea parte de o pandemie mai lungă, mai nedreaptă şi soldată cu mai multe decese. Avem nevoie de lideri care să ia aceste decizii dificile pentru o distribuţie bazate pe echitate, nu doar pe factorii dictaţi de piaţă”, a declarat Bill Gates, citează Reuters.

Totul vine după ce Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au avertizat asupra unei competiţii nesănătoase în goana după un tratament considerat esenţial pentru salvarea vieţilor şi rezolvarea haosului economic creat de virus, în timp ce anumiţi oficiali de la Washington au declarat că vor prioritiza rezidenţii Statelor Unite.

Citește și:  În Elveția nu se mai ia în calcul lockdown-ul: Trebuie evitat cu orice preț, ar fi dezastruos. Poziție similară și în Franța
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close