Germania

Berlinul vrea reducerea migraţiei prin ruta Balcanilor

Asculta informatia

Migraţia ilegală prin ruta Balcanilor trebuie redusă, a declarat ministrul de interne german Nancy Faeser pentru organizaţia de ştiri germană RND, în remarci publicate joi dimineaţă şi citate de DPA, potrivit agerpres.

Faeser, care s-a exprimat înaintea unei conferinţe la Berlin cu reprezentanţi ai ţărilor din Balcanii de Vest, a spus că autorităţile europene au o responsabilitate comună de a opri migraţia ilegală „pentru a putea continua să ajutăm oamenii care au nevoie urgentă de sprijinul nostru”.

„Am primit peste un milion de refugiaţi din Ucraina în Germania de la începutul războiului’, a subliniat ministrul.

În acelaşi timp, mai mulţi oameni vin în Europa prin rutele Mediteraneană şi cea a Balcanilor, a adăugat Faeser.

Pentru a reduce migraţia pe ruta Balcanilor, un pachet de măsuri va fi discutat la întâlnirea de joi de la Berlin. Acestea includ alinierea politicii de vize a statelor din Balcanii de Vest la standardele UE, combaterea contrabandei şi asigurarea efectivă a protecţiei frontierei.

Proceduri pentru returnarea persoanelor „care nu au dreptul să stea cu noi” trebuie de asemenea discutate, a afirmat Faeser.

Între timp, Gerald Knaus, cercetător în domeniul migraţiei şi co-fondator al think-tank-ului European Stability Initiative, a considerat tentativele pentru a preveni imigrarea în UE pe ruta Balcanilor ca inutile.

„Închiderea rutei Balcanilor nu a funcţionat niciodată înainte”, a spus Knaus pentru RND. „Presiunea nu este creată în prezent de migraţia ilegală, ci de cea legală. Nouă din zece refugiaţi provin din Ucraina”, a notat el.

Faeser a invitat reprezentanţii celor şase ţări din Balcanii de Vest – Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Serbia – la conferinţă. Delegaţi din UE şi din Bulgaria, Franţa, Grecia, Italia, Croaţia, Austria, Polonia, Slovenia, Republica Cehă şi Marea Britanie se vor alătura de asemenea discuţiilor.

Citește și:  GERMANIA: O treime din homosexualii se plâng că sunt discriminaţi la locurile de muncă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close