Germania

BERLIN: Petrecere TEST într-un club tehno

Asculta informatia

Echipate cu dispozitive de monitorizare şi măşti, zeci de persone au petrecut duminică după-amiază pe ritmuri de muzică tehno la clubul berlinez Revier Suedost (cartierul de sud-est), informează DPA, potrivit agerpres.

Evenimentul de test a făcut parte din proiectul-pilot ”Open Air”, care are drept scop testarea unor modalităţi care să facă posibil dansul în siguranţă în aer liber în timpul pandemiei de coronavirus.

Pe ringul de dans, petrecăreţii au putut dansa fără să fie nevoiţi să ţină cont de distanţare, dar au fost în continuare rugaţi să poarte măşti, a declarat managerul clubului, David Cezar Ciura.

”Merge destul de bine până acum”, a precizat o purtătoare de cuvânt a clubului în timpul evenimentului de duminică.

Participanţii au acceptat să poarte măşti pe ringul de dans, a precizat aceasta, adăugând că în alte zone ale clubului, invitaţii au primit permisiunea de a-şi scoate măştile.

Proiectul-pilot s-a desfăşurat într-un sediu recent inaugurat al clubului Griessmuehle, din cartierul Niederschoeneweide. Este cel de-al doilea proiect-pilot de anul acesta desfăşurat într-un club.

Evenimentul a avut loc în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate Alice Salomon, Universitatea de Ştiinţe Aplicate Beuth şi ClubCommission din capitala Germaniei.

În total, 300 de dansatori au fost selectaţi să participe la proiect în urma unei trageri la sorţi. Participanţii care au dorit să danseze au fost testaţi sau au prezentat dovada vaccinării anti-COVID-19 ori a vindecării după infectarea cu noul coronavirus. La zece zile de la petrecere, toţi participanţii vor fi testaţi din nou, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Organizatorii au planuri ambiţioase în ceea ce priveşte acest proiect, dorind să creeze un concept care să fie utilizat asemenea unui ghid atât de către autorităţi, cât şi de către cluburi.

Citește și:  Oamenii lui Merkel sunt anchetaţi pentru neglijenţă în gestionarea inundaţiilor din Germania

În prezent, nu există astfel de ghiduri în Germania, a precizat Claudia Winkelmann, profesor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Aplicate Alice Salomon. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close