Belgia

Belgiea expulzeaza un imam turc acuzat de ostilitate faţă de minorităţile sexuale

Guvernul Belgiei a emis un ordin de expulzare pe numele unui imam turc care predica într-o moschee din nordul ţării, informează joi AFP, si agerpres.  

Anunţul nu precizează identitatea clericului musulman, însă surse oficiale arată că acesta a făcut remarci ostile minorităţilor sexuale în reţelele sociale.

„Ca imam, aveţi un rol de exemplu, mai ales dacă aţi obţinut deja dreptul de a munci în Belgia. Oricine refuză să respecte valorile noastre trebuie să suporte consecinţele”, a explicat într-un comunicat secretarul de stat pentru azil şi migraţie, Sammy Mahdi.

Comunicatul oficial privind expulzarea arată că imamul a „difuzat mesaje de ură la adresa comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), în special pe Facebook, iar reacţiile la mesaje dovedesc că acestea „incită la ură”.

Refuzul de reînnoire a permisului de şedere i-a fost comunicat miercuri celui vizat, care are la dispoziţie 30 de zile pentru a pleca din ţară.

Decizia luată în decembrie a fost confirmată în ianuarie, după ce serviciile de imigraţie l-au audiat pe imam, dar nu este definitivă; cabinetul lui Mahdi a precizat că se poate face recurs.

O sursă informată despre dosar a dezvăluit că imamul oficia la moscheea Yesil din Houthalen-Helchteren, în provincia Limburg din nordul Belgiei, unde majoritatea este flamandă. Lăcaşul de cult respectiv, frecventat de membrii comunităţii turce din regiune, face în prezent obiectul unei cereri de suspendare a autorizaţiei acordate de Flandra. Până acum, moscheea era „recunoscută” de autorităţile regionale şi prin urmare putea beneficia de finanţare publică.

Citește și:  Un al treilea bărbat, arestat în cadrul anchetei asupra atacului din Nisa
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close