BelgiaEuropa

Belgia va relaxa şi mai mult restricţiile începând cu data de 1 iulie

Belgia va relaxa şi mai mult restricţiile adoptate în luna martie pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi va permite piscinelor, parcurilor tematice şi spaţiilor de petrecere să se redeschidă începând din data de 1 iulie, a anunţat miercuri prim-ministrul Sophie Wilmes, care a precizat că măsurile de distanţare socială vor rămâne însă în vigoare, informează Reuters, scrie agerpres.

Belgienii vor putea să meargă din nou la cinematograf şi la teatru respectând dispoziţiile de distanţare socială şi doar până la 200 de persoane vor avea dreptul de a fi prezente simultan la evenimente organizate în spaţii închise, precum slujbele religioase.

Cel mult 400 de persoane vor putea să participe la adunări în aer liber, inclusiv la demonstraţii, însă belgienii nu trebuie să se deplaseze în timp ce participă la astfel de evenimente.

De asemenea, belgienii vor putea să se întâlnească cu cel mult 15 prieteni într-o săptămână – limita fiind în prezent de 10 prieteni pe săptămână. Distanţarea socială şi măsurile de igienă trebuie să fie respectate cu fermitate. Purtarea măştii sanitare în public este recomandată şi ar putea deveni obligatorie dacă va fi necesar.

Marile adunări publice, precum festivalurile muzicale, rămân interzise, iar cluburile de noapte rămân închise cel puţin până la sfârşitul lunii august.

Pe 21 iulie, ziua naţională a Belgiei, tradiţionala paradă militară şi focurile de artificii vor fi adaptate pentru a respecta actualele măsuri de siguranţă. În acest an nu va mai fi organizată o petrecere în parcul regal.

Belgia, care găzduieşte sediile generale ale UE şi NATO, a decretat carantină naţională pe 18 martie din cauza pandemiei de COVID-19, o boală care a făcut în această ţară 9.722 de victime. Belgia deţine una dintre cele mai ridicate rate de decese per cap de locuitor din întreaga lume.

Citește și:  Negocieri importante la Bruxelles. Problema ”pașaportului Covid” va fi discutată de liderii europeni
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close