Belgia

BELGIA: Satui de restricţii,protestatarii s-au luat la bătaie cu poliţiştii

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi în timp ce încercau să disperseze o manifestaţie ilegală la Bruxelles la care au participat în jur de o mie de persoane în pofida restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, informează vineri dpa, citând agenţia belgiană Belga, potrivit agerpres.

Cel puţin 26 de poliţişti au fost răniţi în timpul unei operaţiuni de dispersare a mulţimii care s-a adunat în parcul Bois de la Cambre, în partea sudică a capitalei belgiene, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

La faţa locului au fost desfăşuraţi poliţişti călare şi au fost aduse tunuri cu apă.

Potrivit estimărilor autorităţilor, între 1.500 şi 2.000 de persoane s-au adunat în Bois de Cambre, unde au încălcat măsurile de distanţare fizică şi cele sanitare.

Într-o înregistrare video difuzată de postul public RTBF, se poate vedea cum poliţia le cere oamenilor să se disperseze, iar după anunţul poliţiei au loc confruntări. Asupra forţelor de poliţie sunt aruncate sticle dinspre mulţimea agresivă, iar unii poliţişti sunt încolţiţi de mai mulţi manifestanţi.

Cel puţin un poliţist a fost lovit la cap şi transportat la spital, potrivit poliţiei, citate de Belga.

Săptămâna trecută, premierul belgian Alexander de Croo a anunţat măsuri anti-coronavirus mai stricte, pe care le-a denumit „pauza de Paşti” sau „perioadă de calmare”. Numărul maxim de persoane ce se pot aduna în exterior a fost redus de la zece la patru.

Pe fondul răspândirii rapide a tulpinii britanice a coronavirusului, şcolile şi universităţile şi-au închis de asemenea porţile luni, cu o săptămână înainte de vacanţa de Paşte.

În timpul ultimei săptămâni, Belgia a înregistrat o medie zilnică de contaminări de 4.742 de cazuri, o creştere cu 9% comparativ cu săptămâna precedentă. În total, în această ţară s-au înregistrat peste 882.000 de infectări cu noul tip de coronavirus şi mai mult de 23.000 de decese asociate COVID-19.

Citește și:  Parlamentul belgian a fost ATACAT! Un bărbat a fost arestat imediat
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close