Belgia

BELGIA: Şase morţi şi 26 de răniţi după ce un autovehicul a intrat în participanţii la un carnaval

Asculta informatia

Şase persoane au fost ucise şi 26 sunt rănite după ce un autovehicul a intrat duminică în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul ţării, la primele ore ale dimineţii, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor, transmite AFP, potrivit agerpres

Bilanţul iniţial era de patru decedaţi, 12 persoane rănite grave şi în jur de 20 cu răni uşoare.

‘În stadiul actual al anchetei, ştim că un vehicul a intrat într-un grup (..) şi deplângem şase decese, 26 de răniţi’, dintre care ‘zece persoane ale căror vieţi sunt în pericol’, a declarat într-o conferinţă de presă Damien Verheyen, procuror adjunct la Mons.

‘În maşină se aflau două persoane, originare din La Louviere, născute în 1988, respectiv 1990, şi care au fost reţinute’, a adăugat el, precizând că pista teroristă este exclusă deocamdată.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 05.00 (04.00 GMT). ‘O maşină care rula cu viteză a intrat în mulţime’, a indicat pentru agenţia Belga primarul Jacques Gobert din oraşul vecin La Louviere, de care aparţine satul Strépy-Bracquegnies.

Potrivit unui comunicat al primăriei, un grup de circa o sută de persoane plecase din sala Omnisports şi se îndrepta spre centrul localităţii, când un autovehicul a intrat în mulţime.

‘Groaznice veşti de la Strépy-Bracquegnies’, a regretat pe Twitter premierul belgian Alexander De Croo.

‘Gândurile mele se îndreaptă către victime şi apropiaţii lor. Întregul meu sprijin merge de asemenea către serviciile de urgenţă pentru ajutorul şi asistenţa aduse’, a adăugat De Croo. Potrivit biroului său de presă, premierul se va deplasa în cursul zilei la locul tragediei, însoţit de regele Philippe.

Citește și:  Guvernul belgian a anulat decizia de a închide teatrele, cinematografele şi sălile de spectacol

În Belgia, oraşele şi satele organizează numeroase defilări pentru carnaval, cele mai cunoscute fiind cele de la Binche şi Alost.

Ca şi cel de la Binche, carnaval de la Strépy-Bracquegnies primeşte participanţi costumaţi, numiţi ‘Gilles’, pentru a lua parte la defilare.

‘Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare convivială s-a transformat într-o dramă. Urmărim îndeaproape situaţia’, a transmis pe Twitter ministrul de interne, Annelies Verlinden.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close