Belgia

BELGIA: Poliţia efectuează controale disuasive la frontiere

Poliţia belgiană a efectuat sâmbătă controale ‘disuasive’ în regiunile frontaliere ale Belgiei, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei federale din această ţară, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, informează cotidianul Le Soir,si agerpres.

La Boorsem, în provincia Limburg, agenţii de poliţie au controlat 115 autovehicule care transportau în total trei sute de persoane.

”Au fost întocmite cinci procese verbale pentru încălcarea măsurilor anti-coronavirus. Două maşini conduse de tineri au decis să se întoarcă, pentru a respecta regulile”, a explicat purtătoarea de cuvânt Sarah Frederickx.

COVID-19 a cauzat moartea a peste 10.000 de rezidenţi ai căminelor de bătrâni din Belgia, cifră ce reprezintă 56% din numărul total de decese înregistrate în ţară.

Această cifră reprezintă 56% din numărul total de decese înregistrate în ţară, care a ajuns vineri la 18.371, un recensământ care include şi decesele suspectate că ar fi fost provocate de noul coronavirus, fără ca acest lucru să fi fost confirmat printr-un test. Aceste date au plasat Belgia, o ţară cu 11,5 milioane de locuitori, pe primul loc în lume în ceea ce priveşte mortalitatea raportată la populaţie, potrivit datelor AFP.

Citește și:  Organizatorul orgiei gay din Bruxelles afirmă că politicieni din 9 țări participă frecvent la petrecerile sale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close