Ucraina

Bărbatul călcat de un blindat „rusesc” a dat primul interviu: Blindatul era, de fapt, al armatei ucrainene

Asculta informatia

La începutul conflictului care a bulversat întreaga lume, televiziunile dădeau o știre tulburătoare: un bărbat, care își conducea mașina personală undeva într-o suburbie a Kievului, a fost lovit în plin de un vehicul blindat despre care s-a crezut că ar aparține Armatei ruse. Specialiști militari, au ajuns la concluzia că vehiculul blindat nu este rusesc, ci ucrainean.

Imaginile, filmate de cei prezenți la fața locului în acel moment, au putut fi văzute pe micile ecrane de milioane de oameni: Canale de televiziune recunoscute internațional pentru profesionalismul lor, dar și cele românești (Digi24, Antena 3, ProTv etc) , agențiile de presă și site-urile de stiri, publicațiile au acordat și ele spatiu acestei știri, care s-a dovedit ulterior a fi un semi-fake.

Miracolul a fost că bărbatul nu a murit în acest accident, care părea la acel moment o mostră de barbarism al rușilor.

În ce constă informația falsă din știre?

Potrivit ProTV, blindatul în cauză nu aparținea, însă, armatei ruse, ci celei ucrainene. La această concluzie au ajuns, la trei zile de la eveniment, jurnaliștii de la France 24, care au analizat cu atenție imaginile și, după ce au consultat mai mulți specialiști militari, au ajuns la concluzia că vehiculul blindat nu este rusesc, ci ucrainean.

Potrivit France 24, citat de ProTV cel care conducea blindatul era un militar ucrainean care a pierdut controlul vehiculului în urma unei confruntări armate petrecute cu puțin timp înainte. El nu a oprit, pentru a verifica starea în care se afla șoferul, însă a încetinit înainte de a-și continua drumul.

Citește și:  Rușii au anunțat că se retrag din Herson

Evenimentul, care a avut loc în 25 februarie, a revenit în atenția publică vineri, după ce bărbatul care s-a trezit cu blindatul deasupra capotei a dat primul său interviu în care a povestit cum s-a trezit cu blindatul pe capotă și clipele de panică pe care le-a trăit.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close