Romania

Mii de polițiști din România amenință cu demisiile, dacă se impune Certificatul Covid la locul de muncă: 50% dintre polițiști sunt nevaccinați

Se anunţă zeci de demisii în Poliția Română dacă legea certificatului verde va fi aprobată de către Parlamentul României, până la sfârșitul anului 2021.

Vicepreședintele Sindicatului Național al Poliţiştilor din România DECUS, Valer Kovacs, a declarat faptul că legea este un discriminatorie şi că actualii colegi nu vor să aplice amenzi la mască.

Legea certificatului verde nu este văzută cu ochi buni de poliţiştii români mai ales în contextul în care peste 50% dintre ei nu sunt vaccinaţi, a precizat Kovacs. De altfel, adoptarea acestei legi ar putea stârni o revoltă fără precedent în sistem, revoltă care ar duce la demisia în masă a zeci de mii de poliţişti.

Liderul de sindicat a ținut să sublinieze că nu e împotriva științei sau a vaccinării, doar că nu i se pare normal ca vaccinarea să fie impusă obligatoriu.

„Colegii mei nu doresc nici să verifice certificate, nici să aplice amenzi la mască. Considerăm că este o măsură abuzivă, prin care s-a pus presiune pe Poliție. Nu e normal ca, în perioada asta, să aplicăm amenzi la mască, pentru că avem cu totul alte atribuții. Noi nu suntem medici, să verificăm noi măști și nu suntem nici vânători să mergem prin restaurante sau cafenele, să dăm amenzi la care are certificat sau n-are certificat.

50% dintre polițiști sunt nevaccinați

S-a făcut o mizerie din partea conducerii, a partidelor, s-au folosit de Poliția Română ca instituție, să ne pună într-o imagine negativă în societate.

Încă ceva, sunt colegi, mai mult de 50% din polițiști (asta ar însemna 20.000 de mii de oameni ai legii), care nu s-au vaccinat și nu doresc acest lucru. Sunt dispuși să meargă până la demisie, dacă se va impune obligatoriu imunizarea prin vaccinare, pentru că nu doresc vaccinarea obligatorie.

Vom face teste. Și mi se pare aberant ca, după o lună, să-mi ceară bani pe testul ca să vin la serviciu, adică să plătesc un test ca să pot să lucrez, în condițiile în care eu am cotizat la sănătate 20 de ani. Asta e părerea, dar și a mai multor colegi din țară.”, a spus liderul sindicatului pentru bugetul.ro.

Citește și:  Guvernul aplică tactica ”să le mai dăm 100 de lei”. Nimic despre cerealele din Ucraina

Vă aducem aminte faptul că premierul Nicolae Ciucă a menţionat faptul că legea certificatului verde ar putea fi aprobată până la finalul anului 2021.

Sursa: national.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close