Rusia

Avionul Su-30 care s-a prăbușit în Rusia ar fi fost doborât accidental de un Su-35

Aeronava de vânătoare Su-30 care s-a prăbușit ieri în Rusia în timpul unui zbor de antrenament ar fi fost doborâtă chiar de un … Su-35 rus.

Subliniem că informația nu e confirmată de surse oficiale, ea a fost prezentată de unele publicații din domeniul apărării.

Ce știm cu certitudine e că în cursul zilei de ieri serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că un avion de vânătoare de tip Su-30SM s-a prăbușit în Regiunea Tver.

Rușii nu au oferit mai multe informații cu privire la acest incident. Armata rusă s-a rezumat să precizeze că piloții au reușit să se catapulteze, au supraviețuit și o anchetă a fost demarată pentru a identifica cauza accidentului.

Su-30, doborât de un Su-35 după o eroare a echipajului de la sol?

Așa cum semnala și publicația noastră în materialul de ieri, deși la prima vedere indicii precum catapultarea celor doi piloți și dirijarea avionului de vânătoare către o zonă nelocuită ar putea indica o problemă tehnică a aeronavei, sunt surse care afirmă însă că aeronava Su-30SM a fost doborâtă din greșeală de o altă aeronavă rusă Su-35.

Informația a fost inițial transmisă tocmai de un canal rus al aplicației securizate de chat Telegram, citat de Defense Brief. Potrivit acestora, Su-35 a doborât accidental aeronava Su-30 în timpul manevrelor din cadrul zborurilor de antrenament.

Incidentul este raportat și de către revista Scramble Magazine care transmite că un sistem de armament al aeronavei Su-35 era încărcat dintr-o eroare cu muniție reală și astfel ar fi fost doborât Su-30 în timpul manevrelor de antrenament. Sursa citată precizează că rachetele de pe Su-35 au fost îndepărtate, dar dintr-o eroare a echipajului de la sol, tunul de bord de 30 mm GSH 30-1 al aeronavei nu ar mai fi fost descărcat.

Citește și:  Hackeri susţinuţi de Rusia încearcă să fure cercetări referitoare la vaccinuri şi tratamente pentru Covid-19 de la instituţii academice şi farmaceutice

Precizăm din nou că informația nu este confirmată oficial, în prezent sunt speculații venite pe diferite surse militare de apărare.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close