RomaniaSanatate

Avertisment dur al medicilor pediatri. Masca la copii este un abuz!

Asculta informatia

Recomandarea Ministerului Sănătății de a introduce, din nou, masca în școli pentru copii, a început să fie pusă în practică ca o obligație mascată. Unii directori de școli au cerut profesorilor și învățătorilor să le spună părinților să-și trimită copiii cu măștile, pe motiv că recomandarea ar fi mai mult o obligație. Medicii pediatri spun că masca la copii este un abuz, care le afectează grav sănătatea.

Pe fondul unei creșteri semnificative a cazurilor în țara noastră, Ministerul Sănătății a emis o Instrucțiune privind instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă. Pe lângă măsurile pe care spitalele oricum le luaseră, s-a introdus însă și recomandarea purtării măștii de protecție în școli, atât de către copii, cât și de către cadrele didactice. Unii directori ai unităților de învățământ au perceput recomandarea ca pe o obligație, astfel că profesorii și învățătorii le-au solicitat părinților să-i trimită pe copii cu masca la școală. Medicii pediatri spun însă că masca la copii este un abuz, care le provoacă probleme grave de sănătate. În plus, contactul cu virozele este benefic pentru formarea sistemului imunitar, mai ales pe fondul unei scăderi a imunității din perioada pandemiei.

”De la atâtea măști și izolare copiii nu au avut imunitate. În mod normal, un copil trebuie să facă 4-5 viroze pe an. Sistemul imun este în permanentă acțiune. În momentul în care nu fac nimic doi ani de zile, când au scăpat de mască și au intrat în colectivitate, toți au făcut viroze. Este un fenomen explicabil și era de așteptat. Pentru mine, să obligi copiii să poarte masca la școală este un abuz. Nu poți să ții copiii cu atâta hipoxie la vârsta asta. Nimeni nu știe ce se întâmplă. Am fost la o conferință în SUA și am aflat că numărul de sinucideri la adolescente a crescut cu 40%. Restricțiile acestea determină niște conflicte psihologice la care nu se gândește nimeni”, ne-a declarat dr. Gabriela Ion, doctor în științe medicale, șef de lucrări la UMF “Carol Davila” și medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Citește și:  Düsseldorf: Un tribunal german anulează obligativitea purtării măştii în oraş

Hipoxia îi tâmpește

Copiii au deja mari probleme psihologice, nu fac sport, mănâncă prost, stau cu tabletele toată ziua, spun medici pediatri. Din cauza măștilor, copiii nu-și mai oxigenează creierul, iar hipoxia asta îi tâmpește, că nu știi de ce sunt atât de agitați, de vin cu abonament la doctor toți cu tulburări de concentrare, de atenție, ne spune dr. Gabriela Ion. ”Tot timpul măști, măști, măști. Da, faci o viroză, după două luni de zile vin alte viroze, de primăvară. Ce faci atunci? Îi ții cu mască tot anul? Eu nu sunt adepta măștilor. Dacă ai o problemă de imunitate, ești gravidă, ai o boală, sigur, te protejezi. Avem adenovirus, avem VSR, avem virus gripal A, virus gripal B, sunt nu știu câte virusuri în circulație acum. Problema este la pacienții cu risc, atât. Nimeni nu-și pune problema cu ce traume psihice rămân copiii ăștia. Și dacă fac viroze, ce? Te duci, depistezi, dacă este gripă, ai tratament cu Tamiflu. Gripa a existat din 1919 încontinuu, în fiecare an”, ne-a mai precizat medicul pediatru Gabriela Ion.

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Close