ReligieRomania

Avem dezlegare la Slujba de Înviere, dar numai până la ora 2 noaptea. ÎPS Teodosie nici nu vrea să audă

În noaptea de Înviere se va circula liber, în ciuda restricţiilor anunţate deja. Credincioşii vor putea merge la slujba de Paşti, să ia Lumină, cu obligaţia de a respecta măsurile de siguranţă. Oamenii se vor putea duce doar la bisericile din parohia lor şi vor trebui să ajungă acasă înainte de ora 2 dimineaţa.

  • Arhiepiscopul Tomisului nici nu vrea să audă. Va ţine slujba de Înviere după datină, până dimineaţă

ÎPS Teodosie – “Biserica are autonomie. O să-i rog frumos să ne respecte autonomia.”

Klaus Iohannis, președintele României: Sunt sfintele sărbători de Paşti, oamenii vor să meargă la biserică. Trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică.

Şi soluţiile au fost găsite. Credincioşii vor merge la slujbă numai în bisericile de lângă domiciiliu şi vor avea derogare după ora 22, atunci când intră în vigoare carantina naţională de noapte, dar fără să depăşească ora 2 dimineaţa. Toate cultele s-au declarat mulţumite.

Mihai Frățilă, episcop greco-catolic: Nu cred că va fi absolut nicio problemă.

Ioan Ardelean, reprezentanul Cultului Baptist: Fiecare credincios să trăiască bucuria Învierii Mântuitorului.

Comunicat B.O.R: “Sărbătorile se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii.”

Slujba de Înviere, cu distanțare socială

Potrivit unor surse, la slujba din noaptea de Înviere vor putea intra în biserici un număr limitat de credincioşi. Restul, vor fi nevoiţi să stea afară, să poarte mască şi să respecte distanţarea socială. Oamenii se vor putea apropia doar ca să ia lumina sfântă şi vor primi pâinea sfinţită în pungi sigilate şi dezinfectate.

Citește și:  Guvernul, obligat să ridice restricțiile. Rata de infectare a scăzut zdrobitor

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: Impactul carantinei, al presiunii create de pandemie asupra sănătăţii mintale a fost enorm. Accesul la serviciile religioase joacă un rol în scăderea axietăţii.

Credincioşii sunt gata de orice sacrificiu numai să nu retrăiască Paştile de anul trecut, sărbătorit cu bisericile închise. Credincioşii au primit atunci lumină şi anafură în pragul locuinţelor, de la preoţi, voluntari şi autorităţi locale.

ÎPS Teodosie: De data aceasta bisericile nu se vor mai închide. Biserica, la Paşte, este instituţia cea mai importantă. Ea dă raze de lumină sufletelor oamenilor.

Toate măsurile urmează să fie stabilite şi aprobate în detaliu. Anul acesta, catolicii sărbătoresc Învierea Domnului în noaptea de 3 spre 4 aprilie, iar ortodocşii pe 1 mai.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close