Avansează lucrările la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român. Au fost realizate lucrări de apărare de mal – Europa News
Romania

Avansează lucrările la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român. Au fost realizate lucrări de apărare de mal

Avansează lucrările pentru repararea nodului hidrotehnic Sânmihaiu Român. Au fost finalizate lucrările de apărare de mal pe sectorul aval de baraj și lucrările de reprofilare a albiei Canalului Bega amonte de incinta uscată a barajului. Lucrările sunt necesare pentru a se relua navigația pe întreg Canalul Bega potrivit, tion.ro

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA) Banat transmite că în cursul lunii iunie, prin proiectul de reabilitare a barajului stăvilar de la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, au fost finalizate lucrările de apărare de mal pe sectorul aval de baraj și lucrările de reprofilare a albiei Canalului Bega amonte de incinta uscată a barajului.

„Apărarea de mal are scopul de a proteja malul împotriva eroziunii apei. În cadrul proiectului, aceasta s-a realizat cu dale din beton armat până la nivelul intermediar (adică zona cuprinsă între nivelul minim și maxim de exploatare din aval). De la nivelul intermediar, protecția s-a realizat cu zidărie de piatră pentru păstrarea caracterului istoric al lucrării. (…) Prin lucrările de reprofilare a albiei Canalului Bega în sectorul amonte până la deviația către ecluză, albia a fost curățată de depunerile aduse de apă în perioada menționată. Actualmente sunt în desfășurare lucrările de degajare a materialului provenit din aceste depuneri, care a fost depozitat pentru zvântare pe insulă, pentru a fi dus apoi în deponeul ecologic construit la Uivar”, transmite ABAB.

Lucrările de punere în siguranță a Nodului Hidrotehnic Sânmihaiu Român înseamnă reabilitarea barajului stăvilar și a ecluzei și fac parte din proiectul transfrontalier România-Serbia ”Repararea infrastructurii de navigație a canalului Bega”. Valoarea contractului de bază este de 5.657.517,36 euro cu TVA, valoare finanțată prin programul IPA Interreg CBC RO-SRB. Valoarea totală a proiectului este de 7.957.986 euro cu TVA (fondurile programului IPA cât și fondurile proprii).

Citește și:  Nimeni nu vrea sa faca sistemul de semnalizare pe canalul Bega pana la frontiera cu Serbia, ca sa putem merge candva cu vaporul pana la vecini. Licitatie anulata
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close