Franta

Autorităţile pariziene au evacuat o tabără ilegală de migranţi

Asculta informatia

Cele în jur de 1.000 de persoane fără adăpost, în majoritatea lor migranţi, care se instalaseră de miercuri în faţa sediului prefecturii regiunii Ile-de-France la Paris pentru a cere soluţii de cazare a lor au fost evacuate sâmbătă dimineaţa, relatează AFP, potrivit agerpres.

În jurul orei locale 07.00 (05.00 GMT), agenţi ai primăriei Parisului şi ai prefecturii au ajuns în parcul André-Citroën, în sudul capitalei, pentru a evacua corturile, sub supravegherea de la distanţă a poliţiei şi în prezenţa voluntarilor unor ONG-uri.

Persoanele fără adăpost, în marea lor majoritate venite din Afganistan şi din Africa subsahariană, au fost separate în două grupuri, familiile de o parte, bărbaţii de cealaltă, aşteptând să fie preluate pentru a fi plasate în adăposturi de urgenţă de prefectură.

‘Începând de luna viitoare se va face frig. Va fi prea greu să mai dormim în cort. Aştept o cazare pe termen mai lung, nu ca ultima oară, unde am rămas doar o săptămână. Vreau să trăiesc aici, nu am familie aici. Franţa e familia mea’, a declarat pentru AFP Yaseen Saleem, un afgan de 24 de ani, care spune că a sosit în Franţa ‘în urmă cu şase luni’.

Persoanele fără adăpost s-au urcat pe rând în autobuze închiriate de prefectură, prima etapă spre o eventuală soluţie de cazare a lor.

În jur de 500 de migranţi fără adăpost se instalaseră în corturi miercuri, după care li s-au alăturat şi alţii.

Acţiunea este cea de-a zecea a organizaţiei ‘Collectif Réquisitions’, are grupează mai multe asociaţii care îşi înmulţesc acţiunile de impact pentru a-i face vizibili pe aceşti exilaţi în stradă.

Citește și:  FRANTA: Trei persoane au fost reţinute după atacul de la Trei persoane au fost reţinute după atacul de la Rambouillet

În luna iulie, organizaţia a ocupat Place des Vosges, din centrul Parisului, după o sală de sport a primăriei în luna mai şi o fostă grădiniţă în ianuarie.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 70 =

Close