Autorităţile germane nu au putut identifica originea a peste 470 de solicitanţi de azil în 2020 – Europa News
Germania

Autorităţile germane nu au putut identifica originea a peste 470 de solicitanţi de azil în 2020

Autorităţile germane nu au putut să identifice originea a peste 470 de solicitanţi de azil în 2020, potrivit datelor publicate de Biroul federal pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF), transmite duminică dpa, potrivit agerpres

Potrivit BAMF, în cazul al 4.535 de solicitanţi de azil originea este ”neclară”. Aceste termen poate însă crea confuzie, întrucât majoritatea acestor persoane sunt kurzi sau arabi – cei mai mulţi dintre aceştia din urmă fiind palestinieni – care au ”locuit, credibil sau cu dovezi, într-un stat fără a deţine cetăţenia în cauză”, a explicat un purtător de cuvânt al BAMF.

În aceste cazuri, situaţia securităţii în ţara respectivă, cum ar fi Siria, este elementul decisiv în decizia privind acordarea sau nu a azilului.

De exemplu, palestinienii care trăiesc ca refugiaţi în Siria îşi pot exercita aproape toate drepturile civile acolo. Totuşi, de regulă, ei nu primesc cetăţenia siriană.

În total, 102.581 de străini au solicitat azil în Germania pentru prima dată în 2020. Dintre aceştia, au existat 26.520 de cereri pentru protecţie internaţională pentru copii cu vârsta sub un an născuţi în Germania.

Citește și:  Germania: Atac cu cuţitul. Trei oameni ucişi pe stradă, alţi şase sunt răniţi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close