Autorităţile franceze au demontat o tabără de migranţi ilegală de lângă Stade de France – Europa News
Franta

Autorităţile franceze au demontat o tabără de migranţi ilegală de lângă Stade de France

Poliţia franceză a desfiinţat o tabără de migranţi situată în nordul Parisului, evacuând circa 2000 de persoane care locuiau acolo în „condiţii mizerabile”, a anunţat printr-un tweet ministrul de interne francez Gerald Darmanin, informează dpa, si agerpres.

Evacuările din tabăra improvizată lângă stadionul Stade de France au început dimineaţa devreme. Noi capacităţi de cazare vor fi găsite pentru oamenii care au locuit în tabăra evacuată, au declarat autorităţile locale.

Poliţia franceză a desfiinţat zeci de astfel de tabere improvizate în ultimii ani lângă Paris. Cu toate acestea, tabere insalubre au fost formate din nou de migranţi care au puţine locuri unde se pot caza.

În Franţa există o lipsă de spaţii de cazare permanente pentru migranţi, ceea ce înseamnă că e nevoie de numai câteva săptămâni până când primele corturi să apară din nou după ordinul de evacuare.

Criticii văd în aceste evacuări o acţiunile politică pur simbolică ce nu rezolvă cu nimic problemele politicii de migraţie.

Cotidianul Le Parisien notează că tabăra de la Stade de France – localizată lângă un pod pe o autostradă din departamentul Seine-Saint-Denis – a fost înfiinţată în august.

Potrivit cotidianului, migranţi din Afganistan, Sudan, Etiopia şi Somalia erau principalii locuitori ai acestei tabere. Organizaţiile caritabile au declarat de asemenea că aici locuiau şi familii cu copii.

Citește și:  Emanuel Macron condamnă atacurile asupra Israelului şi lansează un apel la calm
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close