Romania

Autoritățile doresc să facă o campanie TV pro vaccinare cu preoți și alte personalități. Părintele Necula a refuzat implicarea.

Autoritățile au renunțat la spoturile TV cu medici pentru a îndemna lumea la vaccinare, așa cum R3Media a relatat acum nouă zile.

Oficialii au trecut la faza a doua a campaniei media pro-vaccinare și au contactat mai multe personalități pentru a convinge oamenii să se vaccineze.

Printre aceștia se numără și doi preoți. Unul dintre aceștia este părintele Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Acesta i-a anunțat pe responsabilii de la București că nu va accepta oferta, momentan. „Știu că au fost sunate mai multe persoane, nu cunosc numele lor, dar eu momentan nu am dat niciun răspuns concret. Am discutat cred că în ultimele două săptămâni, nici nu mai știu exact. Peste o perioadă vom discuta din nou și vom vedea. Sunt deschis dialogului, dar nu pentru moment”, a spus părintele, conform Libertatea.

O altă persoană din zona credinței care a fost aleasă este prelatul catolic Francisc Doboș. Acesta a acceptat să promoveze vaccinarea.

„Am fost sunat de cei de la Ministerul Sănătății și am fost de acord să particip. Am filmat un spot, așa este, dar nu aș vrea să dau eu mai multe detalii despre ce a fost acolo. M-au ales pentru că am fost mai evlavios printre zgomotoși. Nu sunt eu izvorul, doar am fost solicitat și am acceptat să particip la o astfel de inițiativă. Nu e un lucru rău, iar dacă sunt mai multe persoane care au filmat sau urmează să filmeze, Dumnezeu să-i ierte!”, a spus Francisc Doboș.

„Nu vreau să dau detalii acum pentru că nu ar fi corect să o fac. Nu este o inițiativă care mă privește, așa că cei de la Ministerul Sănătății ar trebui să fie comunicatorii în ceea ce privește acest proiect al lor provaccinare. Dar eu am răspuns pozitiv imediat și am participat”, a confirmat el că, în ceea ce-l privește, filmările au avut loc.

Citește și:  Numărul românilor vaccinați a trecut de 3,5 milioane

Pe lângă cei doi preoți, Ministerul Sănătății vrea să mizeze pe campioana olimpică Ana Maria Brânză, actorul Victor Rebengiuc, polițistul Marian Godină sau cântărețul Adi Despot.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close