AmericaWorld

Autorităţile din Seattle s-au săturat de haosul din CHOP şi vor să elibereze cartierul ‘autonom’

Autorităţile oraşului american Seattle, îngrijorate de două incidente armate care au avut loc aici în această săptămână, intenţionează să înceapă destructurarea zonei din oraş ocupată de activişti ce protestează împotriva brutalităţii poliţiei şi a inechităţilor rasiale de pe teritoriul SUA, informează marţi Reuters, potrivit agerpres.

Un adolescent a fost ucis şi cel puţin doi oameni au fost răniţi cu focuri de armă în zona cunoscută drept Capitol Hill Organized Protest (CHOP).

Primarul oraşului Seattle, Jenny Durkan, a declarat că autorităţile lucrează la destructurarea zonei CHOP şi că Departamentul de Poliţie din Seattle (SPD) se va întoarce în curând într-un sediu de poliţie din această zonă, pe care forţele sale l-au abandonat în mare parte.

„SPD se va întoarce în secţia din est. O vom face în mod paşnic, în viitorul apropiat”, a spus Durkan în cadrul unei conferinţe de presă, luni.

Durkan a condamnat violenţa, notând pe Twitter că aceasta este „inacceptabilă”. Ea a spus că o astfel de violenţă distrage de la schimbările din poliţie pe care le cer demonstranţii.

Preşedintele american Donald Trump a spus că demonstranţii din zona de protest din Seattle sunt conduşi de „anarhişti”.

De două săptămâni, manifestanţii ocupă cartierul Capitol Hill din Seattle. Ei au creat ceea ce au numit o zonă fără poliţie şi susţin că fac un experiment social care se desfăşoară în cadru paşnic.

Protestele antirasism şi demonstraţiile împotriva brutalităţii poliţiei s-au extins pe plan global de când un bărbat negru, George Floyd, a murit după ce un ofiţer de poliţie a stat cu genunchiul pe gâtul lui timp de aproape 9 minute în timp ce îl aresta în Minneapolis, pe 25 mai.

Citește și:  Black Lives Matter atacă violent Pastorul și batjocoresc cumplit membrii Bisericii Baptiste

Protestatarii le-au cerut de asemenea autorităţilor să dea jos monumentele ce glorifică personalităţi confederate pro-sclavie şi arhitecţi de colonii ale Europei.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close