America

Autoritățile americane au stabilit identitatea manifestanților care au murit în asaltul asupra Capitoliului

Poliţia din Washington D.C. i-a identificat pe toţi cei patru manifestanţi care au murit în timpul asaltului asupra Capitoliului de miercuri, în timp ce Congresul se pregătea să certifice victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial din noiembrie, relatează vineri dpa,si agerpres.

Despre prima persoană identificată, femeia ucisă când încerca să pătrundă pe holul Camerei Reprezentanţilor, oficialii americani au precizat deja că era Ashli Babbitt, de 35 de ani, din Huntington, statul Maryland, şi că a fost împuşcată mortal de un ofiţer din poliţia Capitoliului.

Celelalte trei persoane, care au decedat în urma unor „urgenţe medicale”, sunt Benjamin Philips, de 35 de ani, din Ringtown, statul Pennsylvania, Kevin Greeson, de 55 de ani, din Athens, Alabama, şi Roseanne Boyland, de 34 de ani, din Kennesaw, Georgia, a spus joi într-o conferinţă de presă şeful poliţiei metropolitane, Robert Contee.

Fiul lui Greeson, Kyler Greeson, a postat joi pe Facebook că tatăl său a suferit un atac de cord.

„Ieri tatăl meu a avut un atac de cord şi din păcate a murit. Cu toţii l-am iubit foarte mult. El a făcut din mine omul care sunt astăzi. Mereu venea la show-uri cu maşini ca să mă susţină şi să admirăm maşinile împreună. Ne plimbam împreună cu motocicletele, el, fratele meu şi cu mine şi era grozav. A fost un om super, ne vei lipsi tuturor”, a scris Kyler Greeson.

Fosta soţie a lui Philips, Nicole Mun, a declarat la rândul ei pentru New York Daily News că, după divorţul lor din 2004, a mai discutat doar ocazional cu acesta despre cei doi copii, care acum sunt adolescenţi.

Citește și:  SUA au extrădat către Germania un fost gardian al unui lagăr de concentrare nazist

„Copiii mei îşi plâng tatăl şi procesează evenimentele şocante de ieri şi vă cer cu respect dreptul la intimitate”, a declarat Mun.

Potrivit Inquirer, Philips era programator şi ar fi murit în urma unui accident cerebral.

În ce o priveşte, Roseanne Boyland, despre care poliţia nu a precizat în ce circumstanţe a murit, postase în ultimele zile pe reţelele sociale teorii ale conspiraţiei despre Chirlane McCray, soţia primarului New Yorkului, Bill de Blasio, sfaturi pentru cei care merg pe 6 ianuarie la Washington şi trucuri pentru cei care suferă de depresie sau dependenţă de droguri.

Surorile ei au descris-o pentru canalul local 11Alive News ca fiind o „persoană veselă şi minunată”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close