Austria

AUSTRIA: Omicronul dă peste cap planurile de vaccinare obligatorie

Asculta informatia

Planul Austriei de a face vaccinarea împotriva coronavirusului obligatorie de la 1 februarie ar putea fi din punct de vedere legal pe terenuri mişcătoare din cauza variantei Omicron foarte contagioase, a declarat un expert pentru DPA, potrivit agerpres.

Omicron s-a dovedit abilă în a evita apărarea sistemului imunitar. Aceasta face ca infecţiile în rândul celor vaccinaţi să devină ceva tot mai obişnuit, notează joi agenţia germană de presă.

Deşi simptomele tind să fie adesea mult mai uşoare printre vaccinaţi, există îngrijorări că numărul mare de persoane care ar putea să se infecteze şi să fie trimise la spital ar pune sub tensiune sistemul de sănătate.

Prin urmare, noua tulpină a schimbat situaţia pandemică de când în Austria a început prima dată să se discute anul trecut despre vaccinarea obligatorie, a declarat avocatul specializat în drept constituţional Heinz Mayer.

Planul de vaccinare este destinat în mare parte să protejeze spitalele de suprasolicitare.

„Cu Omicron, cărţile au fost amestecate din nou”, a notat Mayer.

„Dacă vaccinarea nu protejează suficient sistemul de sănătate, atunci vaccinarea obligatorie nu poate fi permisă”, a declarat Mayer.

Guvernul austriac doreşte să se folosească de această exigenţă pentru a face ca un 1 milion de locuitori fără protecţie să se vaccineze. Amenzi substanţiale de până la 3.600 de euro (4.000 de dolari) sunt prevăzute pentru cei care nu se conformează.

Cu excepţia Partidului Libertăţii din Austria (FPÖ), de extremă dreaptă, toate partidele parlamentare au aprobat planul.

Aproximativ 70% dintre austrieci sunt în prezent consideraţi pe deplin vaccinaţi.

Citește și:  În fruntea țării avem o gașcă de criminali. Aceștia ucid cu sânge rece în numele unui ideal incert pentru cei mai mulți, dar extrem de aplicat pentru mafioții europe
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 49

Close