Austria

Austria. O candidată a Partidului Comunist a câștigat alegerile din orașul Graz

Asculta informatia

Politicienii din Austria au primit o „lovitură dură”.  O candidată a Partidului Comunist a câștigat alegerile locale din orașul Graz. Femeia nu era creditată de democrați cu nicio șansă.

Este vorba despre victoria Elke Kahr. Politiciana are 59 de ani și s-a bcuurat de cele mai multe voturi din partea localnicilor din Graz, al doilea oraș ca mărime din Austria.

Partidul Comunist Austriac (KPO) s-a clasat pe primul loc  la alegerile locale din Graz, conform primelor rezultate, relatează Agerpres. Ea a obținut 29,1% din voturile exprimate (+8,8%), comparativ cu 25,7% (-12,1%) pentru primarul conservator în exerciţiu Siegfried Nagl. El a condus orașul Graz timp de 18 ani și după înfrângerea zdrobitoare și-a anunțat demisia. Elke Kahr spune că este un rezultat la care nici măcar nu aștepta, mai ales că nu a făcut promisiuni în campania electorală, precizează sursa citată.

“Unii fac promisiuni cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri. Noi suntem prezenţi în fiecare zi şi de mulţi ani alături de oameni, în special alături de cei mai nevoiaşi”, a declarat Kahr, citată de Agerpres.

Noul primar al orașului Graz nu a menționat care sunt partidele pe care le va invita la negocieri, pentru a face coaliție.

Citește și:  Încă doi suspecţi în ancheta privind atacurile comise la Viena au fost arestați
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 70 =

Close