Australia

Australia ridică carantina la Melbourne

Asculta informatia

Carantina decretată pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus a fost ridicată marţi la Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, unde autorităţile locale au anunţat că răspândirea variantei Delta a putut fi ţinută sub control, informează AFP, potrivit agerpres

Statul învecinat Australia de Sud va ridica şi el restricţiile antiepidemice pentru populaţia sa. În schimb, cel mai mare oraş al ţării, Sydney, va înăspri cel mai probabil carantina locală, aflată în vigoare de cinci săptămâni.

După aproape două săptămâni de izolare la domiciliu, milioane de locuitori din Melbourne şi din statul Victoria, în care se află acest oraş, vor putea să îşi recâştige „libertatea” marţi la ora locală 24:00 (14:00 GMT), la finalul celui de-al cincilea lockdown decretat de la începutul pandemiei de COVID-19.

Şcolile, restaurantele şi magazinele vor fi redeschise, dar anumite restricţii, precum purtarea măştii sanitare, vor rămâne în vigoare.

Pentru cel puţin încă două săptămâni, locuitorii din Melbourne nu vor putea să invite alte persoane în casele lor şi o limită de participare va rămâne în vigoare în ceea ce priveşte activităţile în aer liber.

 

Statul Victoria a înregistrat luni 10 noi cazuri de COVID-19, în timp ce autorităţile din Sydney au anunţat 172 de cazuri noi, asociate unei recrudescenţe a epidemiei în luna iunie.

Australia, care a fost în mare parte scutită de pandemie în timpul primelor valuri ale acesteia, este afectată în prezent de foarte contagioasa variantă Delta, în contextul în care doar 13% dintre cei 25 de milioane de locuitori ai săi au fost vaccinaţi cu schema completă de imunizare.

Citește și:  Un grup de parlamentari AUR, în frunte cu George Simion, așteaptă în fața Guvernului pentru a-i cere premierului Ciucă să lase românii din diaspora să intre în țară
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 91

Close