Australia

Australia a început campania de vaccinare anti-covid-19

Asculta informatia

Membrii guvernului australian au fost printre primele persoane care au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19 duminică, când a început campania de vaccinare în Australia, relatează France Presse, scrie agerpres

Prim-ministrul Scott Morrison a fost vaccinat cu o doză de Pfizer/BioNTech într-un centru medical din nord-vestul oraşului Sydney, în cadrul unei operaţiuni destinate să sporească încrederea publicului.

Jane Malysiak, o femeie de 80 de ani care trăieşte într-un centru de îngrijire pentru vârstnici, a fost primul locuitor al imensei insule-continent care a primit vaccinul, urmată de îngrijitori şi înalţi responsabili.

Operaţiunea are loc după manifestaţii anti-vaccinare care au avut loc în marile oraşe australiene, cu participarea a mii de persoane. Poliţia din Melbourne a făcut mai multe arestări, potrivit canalului ABC.

Potrivit unui sondaj realizat de Australian National University, aproape 22% dintre australieni au declarat că nu intenţionează să se vaccineze, cifră ce a crescut în ultimele luni.

Această campanie de vaccinare a început la câteva luni după cea a multor ţări.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat în ianuarie, iar cel al Oxford/AstraZeneca în urmă cu câteva zile.

Până acum, Australia a gestionat relativ bine epidemia, înregistrând aproape 29.000 de cazuri şi 909 decese la o populaţie de 25 milioane de locuitori.

Citește și:  Video: COSMARUL COVID-19: Australia în cea mai cruntă Dictatură
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 83

Close