AUR refuză paşaportul de vaccinare european: ‘Este discriminatoriu’ – Europa News
Romania

AUR refuză paşaportul de vaccinare european: ‘Este discriminatoriu’

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită autorităţilor statului român, comisarului european Adina Vălean şi altor reprezentanţi ai României în diversele foruri europene să se opună introducerii paşaportului COVID, arătând că această măsură este “discriminatorie, antidemocratică şi periculoasă pentru libera circulaţie a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană”.

“Alianţa pentru Unirea Românilor a luat act cu îngrijorare de intenţia Comisiei Europene de a introduce un paşaport digital de vaccinare anti-COVID, prin care se va limita libertatea de mişcare a cetăţenilor europeni.

Dacă această măsură va fi adoptată, se vor crea două categorii de cetăţeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mişcare şi cei care vor fi sancţionaţi pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritare de populaţie care sunt imunizate prin vaccinare. Introducerea unui paşaport digital de vaccinare este echivalentă cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între “cetăţeni model” şi “cetăţeni indezirabili”.

Această măsură discriminatorie va alimenta opiniile care consideră că autorităţile naţionale, dar mai ales cele internaţionale, precum cele de la vârful UE, acţionează pentru un control mai strict al populaţiei, pentru sancţionarea celor cu opinii dizidente şi restrângerea drepturilor şi libertăţilor”, se arată într-un comunicat AUR.

În acest context, AUR cere autorităţilor statului român, comisarului Adina Vălean şi altor reprezentanţi ai României în diversele foruri europene să se opună “acestei măsuri discriminatorii, antidemocratice şi periculoase pentru libera circulaţie a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană”.

“Condiţionarea deplasării în spaţiul comunitar de prezentarea unui test negativ la ieşirea, respectiv intrarea din/în ţară este o măsură de protecţie suficientă în raport cu posibilitatea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în urma deplasărilor transfrontaliere”, arată sursa citată.

Citește și:  ARO - Stea a masinilor tot-teren
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close