Romania

AUR nu este de acord ca România să trimită arme Ucrainei

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor(AUR) susțin că România nu trebuie să se implice militar în războiul dintre Rusia și Ucraina. Mai exact, AUR nu este de acord cu trimiterea de arme Ucrainei și subliniază că statul român ar trebui să se limiteze doar la sprijin umanitar.

În opinia lui George Simion, președintele AUR, „sancționarea economică Rusiei”, în semn de dezaprobare a războiului declanșat Ucrainei, ar trebui să însemne, de fapt, demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, deoarece prețul la benzină și motorină plătit de români, ajunge indirect la Moscova.

„Solidaritatea României cu statul vecin în fața agresiunii militare ruse trebuie să se reflecte în acordarea de ajutor umanitar. Dacă coaliția de guvernare ar vrea cu adevărat să sancționeze Rusia, l-ar demite pe ministrul de la Energie, care trimite banii românilor la Moscova, prin facturile de la pompă și prin facturile de la energie”, au transmis reprezentanții AUR.

Declarațiilor celor de la AUR vin în contextul în care Rusia a transmis, de mai multe ori, că va nu ezita să folosească toate armele pe care le are în dotare, dacă se vor implica și alte state în conflictul militar cu Ucraina. Mai mult decât atât, guvernul de la Moscova a anunțat că pregătește o listă a statelor, companiilor și a persoanelor „nepritenoase” cărora li se vor aplica sancțiuni economice.

Liderul AUR, George Simion, a precizat că protecția românilor de pretutindeni ar trebui să fie importantă pentru coaliția de guvernare. El face referire la comunitatea de români din Ucraina, care este în real pericol la acest moment, însă acest subiect nu a fost pe agenda „discuției” dintre Zelenski, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, cu ocazia vizitei de la Kiev.

Citește și:  Închiderea bisericilor din martie 2020 a fost decisă de președintele Klaus Iohannis

„AUR reamintește că în Ucraina sunt peste 500.000 de români care trebuie protejați și despre care nu s-a discutat la întâlnirea electorală dintre premierul Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu și șeful statului ucrainean Volodimir Zelenski”, a explicat George Simion.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close