Romania

AUR cere retragerea ordonanței de urgență care prevede taxarea prosumatorilor

Într-un comunicat oferit presei, partidul AUR denunță propunerea de taxare a prosumatorilor (a producătorilor de energie solară). În același comunicat, AUR atrage atenția partidelor politice că orice susținere a deciziilor ministrului economiei, Virgil Popescu, reprezintă în realitate un act de trădare la adresa țării.

Oferim mai jos comunicatul de presă al AUR pe acest subiect:

„AUR solicită retragerea imediată a ordonanței de urgență care prevede taxarea prosumatorilor

Ordonanța care introduce taxa pe soare este un nou tun marca Virgil Popescu! Este uluitor tupeul cu care ministrul Energiei dă românilor asigurări că nimeni, niciodată, nu va plăti taxe pentru energia solară, în același discurs în care enumeră situațiile în care statul se angajează să îi taxeze. Ne aducem aminte astăzi de promisiunile lui Virgil Popescu înainte de liberalizarea pieței de energie: ne spunea atunci că tarifele vor scădea în mod sigur, pe baza concurenței dintre furnizori. Ce a urmat, se poate vedea în facturile oricărui român.

În plină criză a facturilor la energie, ministrul Virgil Popescu vrea să lovească și în românii care produc energie verde. Și asta, după un an catastrofal în care, sub motivul protejării mediului înconjurător, ministrul Popescu a devastat sistemul de producție a energiei electrice în România.

Concret, Ordonanța aprobată chiar înainte de minivacanța de 1 decembrie prevede posibilitatea instituirii unei taxe pentru prosumatori în anumite condiții, printre care: dacă puterea instalată în capacitățile de producție ale prosumatorilor va depăși la nivel național 8% din puterea totală instalată în România, sau dacă unul dintre producătorii de energie solară deține o instalație cu o capacitate mai mare de 30 de KW.

Citește și:  Presa neo-marxiștilor din România, G4Media, atacă abject AUR: „partid extremist, neolegionar, anti-semit, neagă holocaustul”. Se alătură linșajului USR și ONG-urile soroșiste

Alianța pentru Unirea Românilor avertizează partidele din coaliția de guvernare că orice complicitate cu deciziile ministrului Virgil Popescu este un act de trădare a intereselor României. Câtă vreme mai este posibil, taxa pe razele de soare trebuie retrasă, iar românii care au făcut eforturi mari pentru a produce energie verde trebuie recompensați, nu pedepsiți”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close