Romania

AUR, amenințare directă la adresa președintelui Iohannis

Proaspăt intrat în Parlament, în mișcarea-surpriză a acestor alegeri parlamentare, partidul AUR a trecut la declarații de război, care îl au în vizor pe președintele Iohannis.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), formațiunea nou intrată în Parlament și marea surpriză a scrutinului, anunță că va iniția suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„Un președinte nu trebuie să fie un competitor electoral”

„Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi. Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat liderul AUR, George Simion, pentru Antena 3.

Liderul AUR a precizat, luni, că formaţiunea sa nu va intra într-o coaliţie de guvernare şi că nu va vota în favoarea vreunuia dintre candidaţii vehiculaţi până în prezent pentru şefia noului cabinet. Simion a arătat că rezultatele alegerilor de duminică arată că Alianţa pentru Unirea Românilor este a patra forţă politică parlamentară, cu peste 500.000 de votanţi, care va deţine între 11 şi 12 mandatele noului legislativ.

„Nu îi vom dezamăgi pe votanţi”

„Nu îi vom dezamăgi pe votanţi. Ce am stabilit şi felul cum ne raportăm la partidele sistemului va rămâne aşa cum am anunţat. Nu facem nicio coaliţie la guvernare. Numele anunţate până acum pentru funcţia de prim-ministru nu ne satisfac. Parlamentarii AUR nu îi vor vota pe aceşti indivizi. Aşteptăm din partea partidelor de pe primele locuri să vedem ce opţiuni asumate oficial au (…) AUR nu tranzacţionează voturile susţinătorilor. Nu putem să îi dezamăgim, nu putem face coaliţie nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa-zisa dreaptă.

Mergem pe calea noastră, de azi începem campania pentru noua rundă de alegeri, fie că sunt la termen sau nu. Ne bucurăm că premierul Orban a înţeles să îşi asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă şi, aşa cum i-am cerut şi noi, şi-a dat demisia. Sperăm că această demisie răzbună şi modul dezastruos în care a fost organizat votul românilor în străinătate”, a mai afirmat liderul AUR.

Citește și:  Mihăescu către Ursula: ”Nu vă ajunge ce ați luat? Apa, aerul, gazele, lemnele?

Chestionat în legătură cu diferite teorii care circulă în spațiul public, Simion susţine că singura legătură pe care partidul din care face parte o are cu Rusia este „lupta” pentru recuperarea Basarabiei. Acesta a catalogat Rusia drept „cea mai mare plagă pentru România în ultimii 200 de ani”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close