Sanatate

Atenţie! 120 de adolescenți spitalizați după inocularea cu Pfizer și trei decese la categoria de vârstă 12-16 ani

Asculta informatia

Provincia vietnameză Thanh Hoa a suspendat un lot de vaccin COVID de la Pfizer-BioNTech după ce peste 120 de adolescenți au fost spitalizați după vaccinare, transmite The Defender.

Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) din provincie, adolescenții au fost spitalizați pentru simptome care variază de la greață și febră mare până la dificultăți de respirație – 17 copii prezentând reacții severe.
Autoritățile din Thanh Hoa nu au confirmat încă faptul că vaccinul COVID de la Pfizer a cauzat simptomele adolescenților, potrivit VN Express International.

Vu Van Chinh, directorul Spitalului General al Districtului Ha Trung, a declarat că efectele secundare în urma vaccinării sunt normale, dar este mai probabil să apară la copii decât la adulți.

Săptămâna trecută, patru muncitori de la fabrica de încălțăminte Kim Viet din Thanh Hoa au murit – tot din cauza unei reacții adverse- după ce au primit vaccinul Vero Cell COVID, autorizat în luna mai de Organizația Mondială a Sănătății pentru utilizare de urgență.

La 30 noiembrie, Vietnamul a lansat programul de vaccinare COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani cu vaccinul de la Pfizer. De atunci, trei copii au murit după ce au primit prima doză. Cauza decesului a fost „reacția exagerată la vaccin”.

Unul dintre cele trei decese raportate în Vietnam include un băiat în vârstă de 12 ani din provincia sudică Binh Phuoc, care a murit la o zi după ce a primit prima serul Pfizer.

Băiatul a primit vaccinul luni după-amiază și a fost trimis acasă pentru a se odihni. După cină, el a acuzat amețeli, dureri abdominale și diaree. A fost dus la un spital local și apoi transferat la alte două, dar a murit marți dimineață.

Citește și:  Pfizer vrea să crească preţul vaccinului anti-covid pe fondul scandalului ASTRAZENECA

Departamentul de Sănătate din Binh Phuoc a înființat un grup de experți pentru a determina cauza morții băiatului de 12 ani.

Un băiat de 16 ani din provincia nordică Bac Giang și o fată de clasa a noua din Hanoi au murit duminică după ce au primit vaccinul COVID de la Pfizer.

Ministerul Sănătății a declarat că ambele decese au fost cauzate de o „reacție exagerată la vaccin”, nu de o problemă legată de calitatea vaccinului sau de procesul de vaccinare.

Producătorii de medicamente Pfizer și Merck au convenit, la 24 noiembrie, să acorde licențe firmelor din Vietnam pentru a produce pastilele pentru tratamentul COVID – paxlovid (Pfizer) și molnupiravir (Merck).

Vietnamul este una dintre cele 95 de țări cu venituri mici și medii cărora li se permite să producă aceste pastile prin intermediul unui acord voluntar de acordare a licențelor cu Medicines Patent Pool, un grup internațional de sănătate publică susținut de Națiunile Unite.

Potrivit celor mai recente date ale Sistemului de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri din SUA, au fost raportate 18.558 de evenimente adverse în urma vaccinului COVID de la Pfizer în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Sursa: Andrei Nicolae / ActiveNews

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3

Close