Romania

Românii, sătui de prețul carburanților, ies în stradă! Proteste MASIVE în toată țara

Românii se pregătesc să iasă din nou în stradă pentru a protesta împotriva prețurilor uriașe de la pompă. Oamenii sunt motivați de manifestația inedită din Polonia, unde șoferii au blocat numeroase benzinării în semn de protest față de creșterea prețurilor la combustibil.

Pompele au fost blocate de șoferii a câteva zeci de mașini și motociclete care turnau cantitatea minimă de combustibil, iar apoi prin întârzierea plății facturilor și întârzierea intenționată, au provocat aglomerație mare.

Românii vor să blocheze benzinăriile

Pe rețelele de socializare se promovează masiv un îndemn la proteste de stradă și blocarea benzinăriilor pentru ziua de joi, 16 iunie, de la ora 12.00.

„E timpul sa facem ceva,ieșiti in strada,blocați pompele. Este imposibil si inadmisibil ca intr-o țara ca Romania prețul carburantului sa depașească 9 lei/litru. Share masiv ca sa vada toata lumea si sa stabilim ce si cand vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri ( unde jumatate din acesti bani merg catre stat) Noi facem ceva !”, se arată în anunțul promovat pe rețelele de socializare.

Prețuri record la carburanți

Prețul mediu al motorinei standard a depășit 9 lei pe litru în stațiile de alimentare din România în data de 7 iunie, arată datele Peco Online. Astfel, prețul mediu a fost ieri de 9,01 lei pe litru.

Prețul mediu al benzinei în data de 7 iunie în România era de 8,42 lei. GPL este vândut la prețuri cuprinse între 4,09 lei și 4,15 lei pe litru.

Citește și:  De ce plătim atât de mult pe un litru de benzină sau motorină, când preţurile petrolului sunt la cele mai reduse niveluri?
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close